Olje

Olje er en ting vi bare suger opp fra jorda, og det er en av tingene som gjør norge til et rikt og (vet ikke helt) lykkelig land (litt for klisje siden staten tar alt). Vi er alle glad i olje, ikke jeg siden vi stjeler jordas reserve resurser til når jorda vil holde på å dø, siden olje gjør hverdagen letere… men det har også historien på seg for å være synderen for miljø katastrofen som herjer verden. Det er så klart ikke helt sant… så klart har det mye med at vi huget ned millioner av trær som kunne renset lufta, slippet løs gasser, oppfunett ting som ikke kan brytes ned eller etterlates i naturen og sånne små ting.

Så i alt er det kun snakk om, la oss se… 30-40%av skaddene i verden.

Anyways… en underlig ting om olje som alle burde vite men ikke alle vet om, men som noen likevel kanskje har lyst å vite.

Olje er laget av gamle planter og dinosaurer og er egentlig en haug med ting som har råtnet i et luket rom + lava aske som er konstitert med det, noe som fører til mange vitenskapelige ting i en kjedereaksjon med varme fra lava.

Utennom dette, vil det med andre ord si at det er mulig å finne dna fra planter eller dinosaurer i oljen før vi har brukt opp all den døden for å skape ny død?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende